FOODIES NAMUR, EEN WEBSITE IN HET NEDERLANDS VOOR VLAAMSE FOODIES !

FOODIES NAMUR, EEN WEBSITE IN HET NEDERLANDS VOOR VLAAMSE FOODIES !

Een nieuw middel om de Vlaamse toeristen in de Naamse gastronomie te leiden

Vlaamse vrienden, de restaurants van de hoofdstad van Wallonië wachten alleen maar op jullie!

Op dinsdag avond werd de blog « FOODIES NAMUR » op het boot-restaurant “La cuisine du BelRive” gelanceerd.

FOODIES NAMUR is een website die sommige van de beste plaatsen om te eten en iets te drinken in Namen voorstelt. Het initiatief werd in het kader van de Vlaamse campagne van VISIT NAMEN opgericht.

De blog die alleen in het Nederlands is werd op een selectie van Diederick Legrain (initiatiefnemer van de favoriete Naamse gastronomische Facebook groep “Namur Gourmande”) opgezet en met de uitzonderlijke ondersteuning van Christophe DEBORSU.

De lancering van die website werd door een FACEBOOK LIVE op de pagina van Christophe DEBORSU uitgezonden. Jullie kunnen het opnieuw bekijken op https://www.facebook.com/christophe.deborsu

Het concept werd door Flying Fish uitgedacht en gesteund door VISIT NAMEN. De grafische vormgeving en webdesign werden door het Naamse agentschap Greenpig gecreëerd.

Een selectie die in de komende weken zal groeien.

Vanaf dinsdag avond kunnen jullie op FOODIE NAMUR 11 restaurants vinden die door Diederick Legrain geregistreerd werden. Ze zijn ingedeeld in verschillende categorieën: Italiaans, modern, tapas, zicht op de Maas, terroir en brasserie.

Vlaamse toeristen kunnen ook een selectie van de favorieten adresjes van Christophe Deborsu ontdekken. Een tiental populair cafés bij de Namenaars worden ook op FOODIES NAMUR vermeld.

Voor eind juni zullen nieuwe instellingen aan de website toegevoegd worden, voor het grootste plezier van onze Vlaamse toeristen. Op dit moment zijn de instellingen alleen een overzicht van wat jullie kunnen vinden in Namen. Er zijn nog veel meer restaurants en cafés van hoge kwaliteit die in Namen bestaan!

Het doel van de blog is om aan onze noorderburen goede redenen te geven om hier een dag of twee in de volgende weken en maanden door te brengen.

De foto’s van de lancering zijn beschikbaar op de facebookpagina van de fotograaf Jean-Pol SEDRAN : https://www.facebook.com/jeanpol.sedran

https://www.foodiesnamur.be/

Over Visit Namen - Office du Tourisme de Namur

De voornamste doelstellingen zijn te ontvangen, informeren en bevorderen.

We willen een positief beeld van Namen uitdragen als toeristische bestemming en bezoekers in de hoofdstad van Walloniƫ aantrekken.

U kunt ons vinden op de volgende sociale netwerken: Facebook (Visit Namen), Instagram (visit_namur) en YouTube (Office du Tourisme de Namur). Om meer informatie te vinden kunt u op onze website surfen www.visitnamen.com

Als u vragen heeft blijven we tot uw beschikking. Aarzel niet om contact met ons op te nemen !

Visit Namen - Office du Tourisme de Namur
Place de la Station, Namen, Belgium