NAMEN CHARMEERT DE VLAMINGEN IN GENT OP MAANDAG 28 MEI

NAMEN CHARMEERT DE VLAMINGEN IN GENT OP MAANDAG 28 MEI

VISIT NAMEN - PERSUITNODIGING

Op maandag 28 mei starten de stad Namen, de toeristische dienst VISIT NAMEN en Christophe Deborsu hun charmeoffensief in Gent. De populaire Waalse hoofdstad wil bewijzen dat ze haar titel van “meest gewaardeerde Waalse stad onder Vlamingen” wel degelijk verdient! Een exclusieve persconferentie, waarin de stad haar plannen uit de doeken doet, wordt gevolgd door een ludieke actie in het Gentse stadscentrum. Met het uitdelen van de overheerlijke aardbeien uit Wépion speelt de stad haar culinaire troeven uit. Een wedstrijd waarin een exclusief weekend in Namen wordt verloot, moet de Vlaming finaal over de streep trekken.

Story image

 

Namen rolt de rode loper uit voor Vlaanderen...

Volgens studies is Namen de meest populaire stad onder Vlamingen. Dit jaar start de stad een heus charmeoffensief om nog meer Vlaamse toeristen te verleiden tot een bezoekje. Er wordt ingezet op o.a. de verbetering van de ontvangst in het Nederlands en de organisatie van een Vlaams weekend op 29-30 juni en 1 juli.

Vertoning van de promotiefilm over Namen, met Christophe Deborsu

Rond 11:15 wordt de promotiefilm van de campagne 2018 in première uitgezonden in Vlaanderen. Deze film zet de vele toeristische troeven van Namen (de citadel, de charme van het stadscentrum en de status van waterstad) in de verf en zal gedurende het toeristisch seizoen via social media worden uitgezonden.

Activering op straat: aardbeien uitdelen en een super weekend in Namen als prijs!

Tussen 13.00 en 15.00 uur zullen de inwoners van Namen, vergezeld van een folklore-groep (de 'molons'), de "pousse-pousse" fietsen en bekende Namurois, Christophe Deborsu, heerlijke aardbeien uit Wépion op straat uitdelen en de Gentse bevolking uitnodigen om deel te nemen aan een wedstrijd waarmee ze eind juni een exclusief weekend in Namen kunnen winnen.

PROGRAMMA

  • 10u              Ontvangst (koffie & croissants) bij ALIX, Terrasse & Jardin - Gent (450 meters van Gent Sint Pieters station)
  • 10u30        Namen rolt de rode loper uit voor Vlaanderen: presentatie van de campagne -  Ontvangst door Maxime Prévot, Burgemeester en Patricia Grandchamps, Schepen van Toerisme
  • 10u40       De band tussen Namen en Vlaanderen: uiteenzetting door Christophe Deborsu
  • 11u           Voorstelling van het toeristisch seizoen, grote evenementen en het Vlaams Weekend.
  • 11u15       Exclusieve vertoning van de promotiefilm, met Christophe Deborsu
  • 11u20       Q & A
  • 11u45       Pauze
  • 13u           Afspraak op de GRASLEI - uitdelen van aardbeien en activering op straat met Christophe DEBORSU
  • 15u Einde

 

CONTACT EN BEVESTIGINGEN

François TOUSSAINT                       ft@theflyingfish.be          +32 472 31 45 28

Nicolas PARENT            Nicolas.Parent@ville.namur.be        + 32497 17 20 57

Alexandra BEERLANDT                abeerlandt@yahoo.com    +32 485 02 56 54

Voor journalisten uit Namen en Brussel, zal treinvervoer worden georganiseerd. Gelieve hiervoor contact met ons op te nemen. Bij voorafgaandelijke bevestiging van uw aanwezigheid bieden wij u graag de lunch aan.

Francois Toussaint The flying fish (PR, ideas & stories agency), The Flying Fish
Manon Vanden Eynde VISIT NAMEN Communicatie (NL+FR), Visit Namen
Over Visit Namen - Office du Tourisme de Namur

De voornamste doelstellingen zijn te ontvangen, informeren en bevorderen.

We willen een positief beeld van Namen uitdragen als toeristische bestemming en bezoekers in de hoofdstad van Wallonië aantrekken.

U kunt ons vinden op de volgende sociale netwerken: Facebook (Visit Namen), Instagram (visit_namur) en YouTube (Office du Tourisme de Namur). Om meer informatie te vinden kunt u op onze website surfen www.visitnamen.com

Als u vragen heeft blijven we tot uw beschikking. Aarzel niet om contact met ons op te nemen !

Visit Namen - Office du Tourisme de Namur
Place de la Station, Namen, Belgium