*REMINDER* Persreis uitnodiging: Namen, de perfecte bestemming die Vlaamse toeristen zal bekoren (J-7)

*REMINDER* Persreis uitnodiging: Namen, de perfecte bestemming die Vlaamse toeristen zal bekoren (J-7)

PERSREIS UITNODIGING, NAMEN, 27 september 2018.

J-7 ! Visit Namur, de Naamse toeristische dienst, nodigt u uit voor een buitengewone persdag om enkele troeven van Namen te onthullen waarmee het Vlaamse toeristen wil bekoren. Het is nog tijd om zich te inschrijven.

EEN TOERISTISCHE STRATEGIE MET 3 PIJLERS

Sinds enkele jaren heeft Namen een toeristische strategie uitgerold; het resultaat van een lang proces van overleg en studie. Na het congres van toerisme, definieerde Namen drie belangrijke pijlers waarrond het haar promotiebeleid wil structureren: de samenvloeiing van de rivieren Samber en Maas, de citadel en de charmante en ontspannende facetten die Namen te bieden heeft. We komen hier later nog op terug.

FOCUS OP VLAANDEREN

Sinds drie maanden rolt Namen de rode loper uit voor Vlaamse toeristen. De Waalse hoofdstad heeft via zijn toeristische dienst een groot aantal initiatieven genomen om de inwoners uit het Noorden van ons land nieuwsgierig te maken naar de ontelbare Naamse rijkdommen.

Het indrukwekkende ondergrondse netwerk van de citadel, de samenvloeiing van Samber en Maas in de historische delen van de stad,…In Namen kunnen Vlaamse toeristen een onvergetelijke uitstap dichtbij huis beleven. Een analyse van de eerste cijfers wijst trouwens al op een succes.

ONTDEK HET MET EIGEN OGEN

We nodigen u graag uit om het met eigen ogen te aanschouwen tijdens een uitzonderlijke persreis. U krijgt een schets van wat Namen voor toeristen, en meer specifiek voor Vlamingen, te bieden heeft. Namen is meer dan ooit de ideale bestemming voor Nederlandstalige Belgen die nood hebben aan een mini-vakantie. Namen is dichtbij huis, charmant en heeft buitenlandse allures.

Betoverende landschappen en verbeterd Nederlands onthaal

Een tocht door de stad op een fietsriksja (een soort fietstaxi), een boottocht op de samenvloeiing van Samber en Maas, een begeleid bezoek aan het ondergrondse netwerk van de citadel en nog véél meer. Allemaal met Nederlandstalige tekst en uitleg uiteraard.  We nodigen u uit om één of meerdere van deze trekpleisters te bezoeken om met eigen ogen de rijkdom van Namen te ontdekken.

Gastvrije en geëngageerde handelaars

Namen beschikt over één van de mooiste wandelroutes van België, afgeladen vol met kleine, originele winkeltjes, maar ook met een grote, commerciële slagader waar elke shopper z’n hartje kan ophalen. Ongeveer 80 winkels en restaurants scharen zich achter het initiatief "Namen rolt de rode loper uit voor U". U herkent ze aan de sticker op hun raam, een teken van hun inspanning om Nederlandstalige bezoekers te verwelkomen. U kan verschillende deelnemende handelaars interviewen tijdens de persreis.

Namen, hoofdstad van de gastronomie

Op zoek naar de beste restaurants in de buurt om ten volle van uw citytrip in de Waalse hoofdstad te genieten? De toeristische dienst nodigt u uit om naar het platform "Foodies Namur" te surfen. Daar kunnen Vlaamse bezoekers het deskundige advies van foodies ontdekken over de beste restaurants in Namen. Een handig naslagwerk ter voorbereiding van uw citytrip. We nodigen u uit om in een van deze adresjes de Naamse cuisine te proeven.

PERSDOSSIER MET CIJFERS EN NUTTIGE INFORMATIE

Tijdens de perstrip zullen verschillende cijfers aan u worden gecommuniceerd om uw artikels en rapporten maximaal te verrijken. Hiervan zal u een Nederlandstalig perspakket ontvangen.

INTERVIEWS À LA CARTE

Wenst u een specifiek persoon (restaurateur, hotelier, winkelier, enz.) te interviewen, laat het ons dan weten zodat we dit voor u kunnen regelen.

TEASING VIDEO MET CHRISTOPHE DEBORSU

Visit Namur maakte in samenwerking met het agentschap The Flying Fish, een video die de belangrijkste trekpleisters van Namen in the picture zet voor het Nederlandstalige publiek. U kan deze video bekijken op de Facebookpagina « Visitnamen ».

PROGRAMMA (donderdag 27 september)

9u Onthaal met koffie, croissants en lokale gebakjes aan de Citadel

9u30 Snel bezoek aan de ondergrondse gangen en sightseeing op de Citadel met uitleg

11u30 Boottocht aan boord van de “Majestic” (Maas + samenvloeiing) om samen te komen in "La cuisine du BelRive"

12u30 Lunch op de boot “La cuisine du Belrive” en ontmoeting met de schepen voor toerisme

14u Bezoek aan het centrum (historische straatjes, erfgoed en handel en bezoek aan een hotel in het centrum)

16u Pauze en opfrissen - Place du vieux

16u30 - 18u: bezoek aan het theater en ontmoeting met de handelaars- Mogelijkheid tot interviews in een aangename omgeving

18u Einde

PRAKTISCH: U staat zelf in voor uw verplaatsing naar Namen, maar de organisatie is bereid om tussen te komen in uw reiskosten. Indien gewenst, kan u de avond voordien blijven overnachten.

Manon Vanden Eynde Communication & Relations Presse, Office du Tourisme de Namur
Yann Guinot Communication & Marketing, Office du Tourisme de Namur
Francois Toussaint The Flying Fish (PR), Flying Fish
francois genette The flying fish (PR)
Over Visit Namen - Office du Tourisme de Namur

De voornamste doelstellingen zijn te ontvangen, informeren en bevorderen.

We willen een positief beeld van Namen uitdragen als toeristische bestemming en bezoekers in de hoofdstad van Walloniƫ aantrekken.

U kunt ons vinden op de volgende sociale netwerken: Facebook (Visit Namen), Instagram (visit_namur) en YouTube (Office du Tourisme de Namur). Om meer informatie te vinden kunt u op onze website surfen www.visitnamen.com

Als u vragen heeft blijven we tot uw beschikking. Aarzel niet om contact met ons op te nemen !

Visit Namen - Office du Tourisme de Namur
Place de la Station, Namen, Belgium